H. Ch. Andersenas... Aš žinau, o tu?

H. Ch. Andersenas... Aš žinau, o tu?

2022 04 07

Minėdama Tarptautinę vaikų knygos dieną, Pakruojo r. savivaldybės Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos Vaikų erdvė organizavo nuotaikingą protų mūšį „H. Ch. Andersenas... Aš žinau, o tu?“.  Dalyvauti jame buvo kviečiami Pakruojo miesto ir rajono trečių–ketvirtų klasių mokiniai.

Pasitikrinti savo žinias apie ryškiausią visų laikų Danijos pasakininką ryžosi „Žemynos“ progimnazijos 3a ir 3b, Balsių pagrindinės mokyklos 3 ir 4, Lygumų pagrindinės mokyklos 3 klasės mokiniai.

Vyko keturi turai, kuriuose – po dešimt įvairiausių klausimų apie Hansą Christianą Anderseną, jo kūrybą, pasakų personažus. Vieni klausimai buvo lengvesni, kiti – verčiantys gerai pasukti galvas ieškant atsakymų. „Griežtai“ komisijai susumavus komandų rezultatus, paaiškėjo, kad protmūšį nugalėjo... draugystė! Visi dalyvavę gavo skirtingas gudriausių, išradingiausių, kūrybiškiausių, draugiškiausių bei protingiausių nominacijas ir padėkas, taip pat – po saldų prizą ir dovanėlę atminčiai.

Šventę organizavo ir rėmė Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos Vaikų erdvė, Pakruojo „Žemynos“ progimnazijos biblioteka, Agentūros – visos Lietuvos vaikai Pakruojo labdaros ir paramos fondas.

Šventės akimirkas rasite  filmuke:  Minint TARPTAUTINĘ VAIKŲ KNYGOS DIENĄ