Metų atradimas-2020

Metų atradimas-2020

2020 12 12

Jau visai čia pat didžiosios metų šventės. Jų išvakarėse – pats tinkamiausias laikas užbaigti pradėtus darbus, pasidžiaugti metų pasiekimais, draugyste, padėkoti bibliotekos bičiuliams. Neatsitiktinai šiam laikotarpiui pasilikome paskutinę Lapės Snapės nominaciją „Metų atradimas- 2020“.

Nominacija, o tiksliau – nuoširdi padėka – skiriama gimnazistei LINAI POVILIONYTEI.

Lina – šių metų VAIKŲ ERDVĖS savanorė. Bibliotekininkės jai nuoširdžiai dėkingos už pagalbą renginių, edukacinių programų metu, už kalėdinę nuotaiką VAIKŲ ERDVĖJE, įdomias virtualias užduotėles jauniesiems skaitytojams, kruopščiai sukurtus šventinius atvirukus, už draugystę.

Oi ta Lapė Snapė, užuot tiesiog perdavusi Linai dovanėlę, smalsumu netverdama, suskubo merginą pakalbinti... 

Smalsu, kodėl pasirinkai savanoriauti mūsų bibliotekoje?
Labai norėjau pabandyti. Šiek tiek jaudinausi, nes nežinojau, kur galiu atlikti savanorišką tarnybą. Organizacijų sąraše pamačiusi Pakruojo biblioteką, nedvejojau ją ir pasirinkti. Nuo pat mažens mėgau skaityti, dažnai lankydavausi bibliotekoje tiek viena, tiek su draugais, todėl ir nusprendžiau savanoriauti čia, kur aplinka man pažįstama, miela, o ir pati nesijausčiausi svetima.

Savo darbais praturtinai VAIKŲ ERDVĘ, o kuo praturtėjai pati?
Šios savanorystės metu įgijau nepamatuojamos patirties. Išmokau planuoti laiką, nes teko savanorystę derinti su mokyklą, būreliu. Taip pat teko išmokti bendrauti tiek su suaugusiais, tiek su mažais vaikais. Tapau drąsesnė ne vien bendraujant, bet ir scenoje. Turbūt, labiausiai praturtėjo mano kūrybinė pusė – teko atlikti nemažai užduočių, kada konkrečių „instrukcijų" nėra. Anksčiau viską darydavau taip, kaip parodyta, o šioje savanorystėje, gavusi kūrybinės laisvės, supratau, kokia ji yra svarbi.

Gal ateityje norėtum būti bibliotekininke?
Atsimenu, kai buvau maža, su sese mėgdavau žaisti „biblioteką". Viena iš mūsų sėdėdavo prie stalo ir užrašydavo korteles, o kita rinkdavosi knygas. Tada norėjau būti bibliotekininke. Kuo noriu būti dabar – net neįsivaizduoju. Atlikusi savanorišką tarnybą bibliotekoje, tikrai šios galimybės neatsisakysiu. ????

Linkėjimai VAIKŲ ERDVĖS skaitytojams?
VAIKŲ ERDVĖS skaitytojams noriu palinkėti meilės knygoms, atrasti laiko joms skaityti, būti laimingiems, nepamiršti bendrauti, pasaulį matyti šviesiomis spalvomis. Gražių ir jaukių artėjančių švenčių! ????

Ačiū, Lina, už pokalbį, kartu su nominacija skirta dovanėlė laukia VAIKŲ ERDVĖJE!

Naudodamasi proga, noriu pasidžiaugti visais VAIKŲ ERDVĖS lankytojais. Gaila, kad nėra galimybių su Jumis „gyvai“ pasilabinti, kiekvieno apkabinti arba bent jau stipriai leteną paspausti. Tikėkimės, kad kitąmet atsigriebsime už šiuos karantininius metus su kaupu! Artėjant metų sandūrai, linkiu Jums gražių švenčių, daug dovanėlių po eglute, Kalėdų stebuklo ir viltingų Naujųjų metų! Iki pasimatymo, būkime sveiki!

Lapė Snapė