Edukacinė programa „Robotukai“

Edukacinė programa „Robotukai“

2020 03 30

Patinka kantrybės ir atkaklumo reikalaujantys užsiėmimai? Edukacinė programa „Robotukai“ kaip tik tau! O kad būtų linksmiau, pasikviesk draugų. Ką veiksime? Konstruosime pasirinktinai FISHER TECHNIK inžinieriniais, naujausiais LEGO EV3 Mindstorms robotikos arba LEGO EDUKACION WeDo 2.0 pradedantieiems konstruktoriais. Rezultatas nėra greitas, bet labai smagus. Laukiame apsilankant!

TIKSLAS
Dirbant su moderniais ir naujausiais robotikos konstruktoriais, supažindinti vaikus su robotikos pasauliu.

UŽDAVINIAI
1. Vaizduotę ir kūrybiškumą skatinančia programa stiprinanti vaikų motorikos įgūdžius.
2. Ugdyti vaikų socialinius įgūdžius ir kompetencijas, mažinti socialinę atskirtį.
3. Mokyti dirbti grupėje.
4. Įdomiai praleisti laiką.

Edukacinės programos vieta: Pakruojo r. savivaldybės Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos VAIKŲ ERDVĖ (Vytauto Didžiojo g. 41, Pakruojis).
Dalyviai: edukacinė programa skirta įvairaus amžiaus mergaitėms ir berniukams.
Grupė: iki 5 dalyvių
Edukacinės programos trukmė: 2 val.
Svarbi informacija. Edukacinė programa „Robotukai“ VAIKŲ ERDVĖJE veikia visus metus. Reikalingomis priemonėmis aprūpina programos organizatoriai. Norinčius dalyvauti kviečiame registruotis tel. 8-421-61303 arba užsukti į Pakruojo Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos VAIKŲ ERDVĘ.

EDUKACINĖS PROGRAMOS TURINYS
I. Programos pristatymas. Trumpai pristatoma edukacinės programos tema. Vaikai supažindindami su vaikų erdvėje esančiais „FISHER TECHNIK" inžinieriniais bei naujausiais moderniaisiais „LEGO EV3 Mindstorms“ robotikos konstruktoriais, taip pat konstruktoriais pradedantiesiems „LEGO EDUKACION WeDo 2.0“. Parodomi pavyzdžiai, ką galima su jais sukonstruoti ir kuo gali mus nustebinti robotikos mokslas.Pasirenkami konstruktoriai. Trukmė iki 10 min.

II. Darbas su konstruktoriais. Dalyviai pagal instrukcijas dėlioja skirtingus konstruktorius. Užsiėmimo metu yra ugdomi komandinio darbo įgūdžiai, kūrybiškumas, kruopštumas, mokėjimas sekti instrukcijas, taip pat gebėjimas savarankiškai ar su draugų bei bibliotekininkių pagalba spręsti iškilusias problemas. Daromos dvi pertraukėlės. Bendra šio etapo trukmė iki 1,30 min.

III. Edukacinės programos pabaiga. Pristatomi darbai. Kadangi sukurtus robotus galima valdyti pulteliu, išmaniuoju telefonu ar planšete – surengiamos mini robotų varžybos. Trukmė iki 20 min.

Programai rengti naudotos literatūros ir kitų informacinių šaltinių sąrašas:
Prieiga per internetą:
• https://roboshop.lt/prekes/robotai-mokslui/konstruktoriai-robotai/lego-education-wedo-2-0-robotikos-konstruktorius-45300/
• http://simpo.lt/lt/wedo-20/215-wedo-20-core-set-software-and-get-started-project-5702015608800.html