Edukacinė programa „Šiaudinukai“

Edukacinė programa „Šiaudinukai“

2022 08 10

Gamta mums suteikia daug natūralių medžiagų, iš kurių galima pasigaminti nuostabių dirbinių. Viena iš jų –  šiaudai. Dirbti su jais yra labai smagu. Kūryba iš šiaudų padeda atsipalaiduoti, išlaisvinti savo mintis. Kiekvieno dalyvio sukurtas darbas tikrai savitas ir originalus.  Tai –  puiki galimybė originaliai pasipuošti namus arba nudžiuginti artimą savo rankomis sukurta dovana.

TIKSLAS: Skatinti lankytojų domėjimąsi lietuvių tautos senaisiais šiaudiniais  dirbiniais, supažindinti su šiaudo panaudojimo galimybėmis. Taip pat – apjungti lankytojus bendrai veiklai, skatinti patirtinį ugdymą, lavinti vaizduotę.

UŽDAVINIAI:

  1. Supažindinti programos dalyvius su  Lietuvoje labiausiai paplitusiais javais: rugiais, kviečiais, miežiais, avižomis.
  2. Suteikti žinių apie žaliavos rinkimo, paruošimo laiką. Pademonstruoti  gražiausių, įdomiausių  šiaudinukų pavyzdžių.
  3. Išmokyti pasiruošti šiaudus darbelių gamybai.
  4. Supažindinti su rišimo technologijomis, darbo priemonėmis.
  5. Padėti pasigaminti nesudėtingų šiaudinių dirbinių.

Dalyviai: Skirta įvairaus amžiaus vaikams.  Gali dalyvauti ir suaugę žmonės.
Edukacinės programos vieta: Pakruojo r. savivaldybės Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos VAIKŲ IR JAUNIMO ERDVĖ (Vytauto Didžiojo g. 41, Pakruojis).
Grupė: iki 25 dalyvių.
Edukacinės programos trukmė: 45 min.
Edukacinė programa „Šiaudinukai“  VAIKŲ IR JAUNIMO  ERDVĖJE veikia visus metus. Reikalingomis priemonėmis aprūpina programos organizatoriai. Norinčius dalyvauti kviečiame registruotis tel. 8-421-61303 arba užsukti į Pakruojo Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos VAIKŲ IR JAUNIMO ERDVĘ darbo dienomis nuo 9 iki 18 val.

Edukacinės programos turinys (III etapai):

  1. Programos pristatymas. Trukmė – 10 min.
  2. Praktinis darbas – pamoka. Trukmė –25 min.
  3. Edukacinės programos pabaiga, refleksija.  Trukmė – 10 min.

 Lauksime apsilankant!