Skrajojantis nuotykių kilimas

Skrajojantis nuotykių kilimas

2022 07 06

Pakruojo rajono savivaldybės 2022 m. šeimos stiprinimo programos priemonė „Skrajojantis nuotykių kilimas“ birželio 22–30 dienomis pabuvojo Lygumuose, Pamūšyje, Stačiūnuose, Medikoniuose, Bardiškiuose. Įvairiausio amžiaus dalyviams – nuo darželinukų iki suaugusiųjų – didžiausią įspūdį paliko virtualios realybės akiniai (Oculus Quest).

Vienas iš renginio dalyvių Andrius sakė, kad tai „labai geras dalykas, labai realistiška, kai užsidedi akinius. Geriau, nei prie kompo sėdėti, nes dar gali pajudėti“. Taip pat vaikai ir jaunuoliai konstravo robotukus, mažiausieji susipažino su kimočiais, skaitė kitaip, džiaugėsi nematytomis įspūdingomis knygutėmis, skrebino, vaišinosi picomis.

Ačiū bibliotekininkėms Raimondai Miškūnienei, Birutei Jonkuvienei, Laurai Navarauskienei, Vidai Kuzminskienei ir Gitanai Norgailienei,  subūrusioms vietos ir aplinkinių kaimų gyventojus. Už sustabdytas akimirkas – bibliotekos direktoriaus pavaduotojai Vilmai Pekelienei, už saugią kelionę, visokeriopą pagalbą – Romui Čepulioniui.

Priemonę remia Pakruojo rajono savivaldybė.

Priemonės vadovė – edukatorė Birutė Šlivinskienė.

Nuotr. autorės – V. Pekelienė, B. Šlivinskienė, L. Ramonienė.