Lapė Snapė kalbina...

Lapė Snapė kalbina...

2022 06 15

Lapė Snapė, nebūtų lapė – jai vis smalsu pakalbinti Vaikų ir jaunimo erdvės lankytojus, sužinoti, kuo jie gyvena, kokias knygutes skaito... Šįsyk rudauodegės pašnekovė „Žemynos" progimnazijos septintokė Gabija Stankūnaitė.

– Sveikutė, Gabija, džiugu, kad sutikai su manimi pasikalbėti. Turiu Tau keletą klausimų. Ir bus jie, savaime suprantama, apie knygas ir skaitymą. Pradedame? Gabija, kokia įdomiausia Tavo skaityta knyga?

– Įdomiausia? Gal P. Ness ,,Septynios minutės po vidurnakčio''...

– Bibliotekininkės išdavė paslaptį, kad daug skaitai. Ko išmokai iš knygų?

– Labiausiai mėgstu psichologines knygas. Skaitydama jas, išmokau suvaldyti emocijas, įveikti netikėtus iššūkius gyvenime.

– O ką šiuo metu skaitai?

– Šiuo metu skaitau autorės C. Bobin knygą ,,Džiugė''.

– Smalsu, ar tau smagu dovanų gauti knygą?

– Taip, smagu. Aš labai vertinu knygas.

– Žinau, kad pati kuri eilėraščius. O ar patinka skaityti kitų sukurtus?

Eilėraščių knygas skaitau kiek rečiau, bet smagu panagrinėti kitų žmonių minčių išdėstymus. Rekomenduočiau Jono Meko knygą ,,Gėlių kalbėjimas".

– Kaip manai, Gabija, kas galėtų pakeisti knygą?

Manau, knygą galėtų pakeisti tik žmogus. Kiekvienas mes galvojame skirtingai, kiekvieno mūsų vaizduotė unikali, tad, mano manymu, tai turėtų įtakos knygos aprašui, bendram vaizdui.

– Šiandien – pirmoji vasaros diena. Mokinių atostogos jau visai visai ranka pasiekiamos. Ką rinksiesi poilsiaudama: filmą ar knygą?

– Gal knygą? Juk skaitymas lavina vaizduotę, plečia žodyną, skaidrina sielą...

– Ačiū Tau, Gabija, už pokalbį. Linkiu saulėtos vasaros, gerų įspūdžių, džiugių atradimų ir perskaityti daug įdomių knygų! :)