„Mikė Pūkuotukas“ svečiavosi Pakruojyje

„Mikė Pūkuotukas“ svečiavosi Pakruojyje

2022 05 17

Balandžio 27 d.  Vaikų ir jaunimo erdvė pakvietė mažuosius pakruojiečius į „Raganiukės“ teatro muzikinį spektaklį „Mikė Pūkuotukas“. Spektaklis pastatytas pagal anglų rašytojo Alano Aleksanderio Milno (Alan Alexander Milne) kūrybą. Autoriui šiais metais sukanka 140 metų, tad su vaikų pamėgtais personažais, kuriuos įkūnijo šaunieji „Raganiukės“ teatro aktoriai, keliavome į Šimtamylę Girią ir išgirdome pasakojimą apie tikrą draugystę.

Daugumai vaikų ši aktorių papasakota istorija buvo pirmoji pažintis su profesionaliu teatru. Jie taip įsijautė į vaidinimą ir garsiai patarinėjo aktoriams, kaip elgtis įvairiose situacijose, kad net „drebėjo iš paviršiaus“. Spektaklis baigėsi, bet puikūs įspūdžiai išliko žiūrovams iš Lygumų pagrindinės mokyklos, Linkuvos gimnazijos bei specialiosios mokyklos, Pakruojo progimnazijos.

Visus, norinčius geriau susipažinti su vienu žymiausiu pasaulio meškiukų, pakvietėme į Vaikų ir jaunimo erdvę, kur jų laukia knygos apie Mikę Pūkuotuką ir jo draugus.

Šis spektaklis – viena iš projekto „Po mėlynu skėčiu“ veiklų. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Pakruojo rajono savivaldybė.


S. Kavaliauskienės ir B. Šlivinskienės nuotr.