Bibliotekos lankytojus kvietė kūrybinės dirbtuvėlės

Bibliotekos lankytojus kvietė kūrybinės dirbtuvėlės

2022 04 20

Kad belaukiant gražiausios pavasario šventės – šv. Velykų – dienos neprailgtų, balandžio 11–16 d. Pakruojo r. savivaldybės Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos Vaikų erdvėje vyko velykinių atvirukų gaminimo dirbtuvėlės. Suteikusios daug džiaugsmo organizatoriams, pačios pirmos jose apsilankė pakruojiškės senjorės.

Pasigaminti sveikinimo atvirukų suskubo ir miesto „Žemynos“ progimnazijos antrokai (mokyt. D. Damauskienė) bei čia besimokantys ukrainiečiai moksleiviai, Pakruojo r. Lygumų pagrindinės mokyklos 1–3 klasės ir Žeimelio gimnazijos 2 klasės mokiniai. Po vieną, su draugais ar seneliais ėjo nuolatiniai bibliotekos lankytojai. Dalyvių kūrybiniai gebėjimai bei išmonė atsiskleidė dažant ir bibliotekos išmaniuoju 3D spausdintuvu „Zortax M 200“ „pridėtus“ margučius. Vieni kūrėjai idėjų sėmėsi iš knygų, kiti – tiesiog leido laisvai lietis fantazijai. O rezultatai ir džiugino, ir stebino. Gaila, bet parodėlės surengti nepavyko – visi dovanoms skirti atvirukai ir margučiai iškeliavo į namus.

Savaitė prabėgo it mirksnis. Nuoširdžiai visiems dėkojame, linkime stiprių margučių, dosnaus Velykų kiškio (arba Velykų bobutės), gražaus ir saulėto pavasario!

Video reportažas: Velykinių atvirukų gaminimo dirbtuvėlės

Viešosios bibliotekos inf.