Metų knygos rinkimai - 2020

Metų knygos rinkimai - 2020

2021 02 08

Pakruojo Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos VAIKŲ ERDVĖ kasmet įsijungia į Metų knygos rinkimus.  Šįmet šiai akcijai iš anksto planuotus renginius kiek pakoregavo šalyje esanti neįprasta situacija – COVID-19 sukelta pandemija. Nepaisant sunkumų, vaikų kategorijos knygų penketuko pristatymas įvyko.

Apie šalyje vykstančią akciją „Metų knygos rinkimai 2020“ viešosios  bibliotekos svetainėje ir Facebook puslapyje buvo skelbiama dar  praeitų metų gruodžio pradžioje. Tąkart visus skaityti knygas ir balsuoti už labiausiai patikusią ragino mažiesiems  bibliotekos lankytojams gerai žinoma Lapė Snapė. Sausio mėnesį VAIKŲ ERDVĖS bibliotekininkės į virtualų knygų pristatymą pakvietė  pradinių klasių mokinukus.

Į kvietimą dalyvauti teatralizuotame vaikų kategorijos knygų penketuko pristatyme  atsiliepė Pakruojo rajono Balsių pagrindinės mokyklos pirmų – ketvirtų klasių mokiniai  ir Lygumų pagrindinės mokyklos antrokai bei ketvirtokai. Susitikimas su jaunaisiais skaitytojais vyko „Zoom“ vaizdo ir pokalbių platformoje. Bibliotekininkėms talkino smalsioji Skudurinė Onutė.

Šaunūs, žingeidūs mokinukai ne tik klausėsi knygelių pristatymo, bet ir patys aktyviai dalyvavo: pasakojo,  įvairiausius klausimus uždavinėjo. Pasižadėjo ne tik balsuoti, bet ir būtinai prieš tai visas knygeles perskaityti.

Ačiū mokytojoms ir vaikučiams, buvo labai smagu Jus visus pamatyti ir išgirsti. Iki kitų susitikimų!

Primename, kad akcija „Metų knygos rinkimai 2020“ tęsiasi iki vasario 18 d. Informaciją apie knygas nominantes ir balsavimą rasite  www.skaitymometai.lt