Pradedame kelionę į Vaikų knygos šventę!

Pradedame kelionę į Vaikų knygos šventę!

2021 06 09

Pakruojo Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos VAIKŲ ERDVĖ vykdo projektą „Edukacinė kelionė į Vaikų knygos šventę“. Jaunųjų pakruojiečių visą vasarą lauks edukacinės kelionės – kūrybinių stotelių pristatymai.  Pirmosios stotelės  „Senelio batai”  pristatymas įvyko birželio pradžioje Pakruojo sinagogoje, kurioje  mokinius pasitiko edukatorė, knygų vaikams ir jaunimui autorė Ignė Zarambaitė.

Susirinkusiems edukacinės programos dalyviams  viešnia  pristatė knygą „Stebuklingi senelio batai“, kuri 2020 m. išrinkta geriausia „Metų knyga vaikams“. Tai istorija apie berniuką Enriką, kuris neteko savo mylimo senelio, tačiau atrado jo stebuklingus batus ir jais avėdamas patyrė įvairiausių nuotykių. Knygoje papasakota istorija tęsėsi ir rašytojos susitikimo su jos kūrybos gerbėjais metu. Ignė Zarambaitė atvyko ne viena, su savimi atsivežė šios istorijos pagrindinį veikėją – lėlę Enriką bei knygoje aprašytus nepaprastuosius batus. Pasak autorės, „Stebuklingi senelio batai“ parašyti remiantis asmenine patirtimi. „Mirus tėčiui, liko jo dovanoti batai, o su šiais stebuklingais batais, žaisdama futbolą – įmušiau pirmą įvartį. Todėl šią knygą skiriu savo tėčiui“, – mintimis dalinosi Ignė Zarambaitė.

Susitikimo metu viešnia kalbėjo ne tik apie knygas ir kūrybą. Pasakojo apie aistrą žaisti futbolą, apie meilę augintiniams, o kalbant apie pomėgį kurti lėles – išdavė  paslaptį, kad, pasirodo, labai svarbu kiekvienai lėlei įdėti ... širdį. Įdomu tai, kad lėlės viduje įdėtos širdelės net nesimato, bet lėlė tarsi atgyja, net įgauna gyvos būtybės žvilgsnį! Renginio metu rašytoja  vaikus kvietė dalyvauti žaismingose didžiausio muilo burbulo pūtimo varžybose, jėgas išbandyti įdomiose viktorinose. Ir kaip gi be prizų! Nugalėtojai buvo apdovanoti autorės knygomis.

Antrojoje susitikimo dalyje rašytoja pakvietė į  kūrybines lėlių gamybos dirbtuves. Iš edukatorės atsivežtų priemonių kiekvienas dirbtuvėlių dalyvis sukūrė po lėlę. Beliko kantriai laukti, kol ką tik gimusi lėlė „pasakys“ savo vardą...

Šie metai rašytojai Ignei Zarambaitei ypatingi. Jai paskirta švietimo, mokslo ir sporto ministerijos įsteigta Vaikų literatūros premija, o jos knyga „Juodavandeniai“ – išrinkta „Metų knyga“ paaugliams. Greit pasirodys ir autorės naujausios paveikslėlių knygos.

„Senelio batų“ stotelė užvėrė duris. Neilgai trukus, liepos mėnesį mokinukus kviesime į sekančią – „Pono Kampo“ stotelę, kurioje lauks rašytojas Benas Bėrantas.

Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba, Pakruojo rajono savivaldybė.
Projekto partneriai: Pakruojo „Žemynos“ progimnazija, Agentūros visos Lietuvos vaikai Pakruojo labdaros ir paramos fondas, Radviliškio viešoji biblioteka, Pakruojo r. mokyklų bibliotekininkų metodinis ratelis.