Vaikų erdvės fondas pasipildė nauju stalo žaidimu

Vaikų erdvės fondas pasipildė nauju stalo žaidimu

2022 02 12

VAIKŲ ERDVĖ dovanų gavo Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos sukurtą stalo žaidimą „Lietuvos istorija“. Tai –  edukacinis, atmintį lavinantis žaidimas, kurio tikslas yra ugdyti žaidėjų Lietuvos istorijos raidos supratimą, orientuotis istorijos faktuose ir įvykiuose.

Žaidimą sudaro 300 kortelių su Lietuvos istorijos įvykiais nuo Lietuvos vardo paminėjimo iki šių laikų. Žaidėjui nereikia būti istorijos žinovu ar žinoti tikslias įvykių datas. Pasitelkęs loginį mąstymą, orientuodamasis istorijos kaitoje, atrasdamas sąsajas su konkrečiais istorijos laikotarpiais, dalyvis turi padėti korteles į laiko juostą. Žaidimo tikslas — surinkti daugiausia taškų išdėstant Lietuvos istorinius įvykius chronologine tvarka.

Kviečiame moksleivius, studentus, tėvelius, senjorus, visus, norinčius ne tik pasitikrinti savo žinias, bet ir linksmai bei naudingai praleisti laiką, jums patogiu laiku užsukti į VAIKŲ ERDVĘ.  Žaidimą galima žaisti tiek vienam, tiek ir kartu su kitais žaidėjais.

Ar iš  tiesų mes taip gerai, kaip patys manome, pažįstame savo šalį,  jos istoriją? Ateikite į VAIKŲ ERDVĘ ir išbandykite jėgas, žaidžiant šį protinį stalo žaidimą!

Vaikų erdvės inf.