Šeštadieniniai šeimos rytmečiai su knyga

Šeštadieniniai šeimos rytmečiai su knyga

2021 11 23

Pakruojo r. savivaldybės Juozo Paukštelio viešoji biblioteka įgyvendina šeimos stiprinimo programos priemones, skirtas šeimoms auginančioms vaikus. Ji yra įgyvendinama bibliotekos vaikų erdvėje. Programos tikslas – suteikti šeimai kokybiško užimtumo ir prasmingos veiklos galimybes.

Pradžia buvo labai smagi ir netikėta. Į svečius atvyko vaikų pamėgti, rašytojos Linos Žutautės knygelių personažai: Kakė Makė ir jos draugas piratas Kukulis, kurie kartu su vaikais žaidė įvairius žaidimus, pokštavo, ieškojo lobio ir net išbūrė sniegą ir saldžius siurprizus. Ypatingo džiaugsmo vaikams suteikė Kakės Makės kuriami piešinėliai ant veidukų ir pirato daromos tatuiruotės.

Rugsėjo mėnuo į vaikų erdvę šeštadieniais atvedė mamas su vaikais. Prasidėjo susitikimai su ikimokyklinio ugdymo pedagoge iš Šiaulių Arina Šiburkyte- Vileišiene. Užsiėmimų metu mamos mokėsi pirštukų žaidimų, mylavimų, dainelių. Kartu pažinti juos supantį pasaulį mokėsi ir mažyliai.

O kaip gi bibliotekoje be knygų? Žinoma, buvo ir knygos. Vyko Indrės Zalieckienės knygelės „Kapt kapt kapt“ žaidybiniai skaitymai, bei pažintis su knygelėmis turinčiomis garso mygtukus.

Vyresni vaikai dalyvavo knygų R. Rooney ir Z. Hicks „Bėdos ir bėdelės“ bei T. Flecher „Atsargiai! Monstriukas knygoje“ sensoriniuose skaitymuose, lipdė iš modelino, kūrė atvirukus, konstravo lego konstruktorius, skraidino dronus.

Šeštadieniniai šeimos rytmečiai papildė bibliotekos veiklas, suteikė joms šilumos ir jaukumo.

Programą finansavo Pakruojo rajono savivaldybė.

Bibliotekos inf.